Apple revoluce v zemi krále Miroslava

Včera byl spuštěn český iTunesStore a byla toho plná všechna media počínaje Twitterem a mass medii konče. Ano, jde opravdu o přelomový okamžik z několika důvodů:

1) Apple viditelně již delší dobu sjednocuje svůj přístup k EU zemím. Dnes zcela standardně u nás fungují servis, support (v češtině), on-line store, iTunesStore, AppStore, platí EU ceny u autorizovaných prodejců, prodávají se prakticky všechna zařízení, běží školní programy, atd.

2) Konečně nás někdo zbavil nálepky banánové země z dálného východu a seriózně se u nás snaží nabídnout hudbu k prodeji. Uvědomme si kolik zahraničních projektů u nás tuto službu blokuje a kolik českých zoufale nefungovalo. Takže češi, ukažte se!

3) Je to obrovské plus pro rozvoj Apple komunity u nás. Je holým faktem, že nejčastěji se nový Applisté rodí z uživatelů iPhonu. A iPhone dává mnohem větší smysl, pokud jej dokážete snadno, bez počítače a legálně krmit multimediálním obsahem. Ne každý si myslí, že největší obchod s multimedii je Uloz.to :)

4) Skalní Apple remcalové konečně změní téma. Místo nadávání na to, že iTunesStore v ČR není si teď budou stěžovat, že je drahý. Takže pokud patříte mezi věčné nespokojence, tak vězte, že v ČR jsou drahá nejen auta, oblečení, elektronika, kvalitní jídlo, služby, státní správa, ale i alba předních českých interpretů vč. božského Karla. A to už stojí za rozčilování, ne? :)

Včerejší akce je jen dalším dílkem Applí změny postoje. Může (a nemusí) mít řadu důsledků. Možná se dočkáme i půjčovny a seriálů, tisků Apple knih, kameného krámu, Genius baru, atd. Nevím jak vy, ale mě se s tímhle pocitem dnes lépe vstávalo.

Hezký den všem

Komentáře

  1. Já jsem možností nakupovat hudbu přes iTunes nadšen. Zajímalo by mne ale, kdy si myslíte, že Apple spustí plnohodnotný iBookStore.

    OdpovědětVymazat
  2. iBookStore už je také spuštěný

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem zachraňoval Airu

Okradli stařenku! Viva Las Vegas