iCON Prague 2015 - fakt prima akce :)

Únava sice ještě neopadla, ale iCON Prague 2015 již máme za sebou a je na čase sepsat krátké ohlédnutí. Letošní ročník se z mého soukromého pohledu povedl ze všech nejlépe, a tak si jistě pár slov zaslouží.

Unikátní komunita

Jestli jsem si někdy něčeho na iCONu vážil, tak toho, že je to skvělá komunita organizátorů, dobrovolníků, partnerů a věrných návštěvníků, kterou jsem u žádné jiné české akce nezažil. Měl jsem trochu strach, že se iCON všem těmhle lidem okouká a nadšení bude postupně opadat. S radostí ale musím konstatovat, že opak je pravdou. Letošní iCON byl skvěle zorganizovaný, ani v nejmenším neztratil nic na nadšenectví ani skvělé atmosféře a v neposlední řadě přišlo asi nejvíc aktivních návštěvníků ze všech ročníků. Byl to den a půl nekonečné komunikace, potkávání skvělých lidí, konzultací a zpětné vazby. Díky všem a smekám.


Z pohledu vystavovatele

Letošní iCON jsem měl možnost vnímat asi ze všeho nejvíc jako vystavovatel. Náš fotoateliér Fripita byl celou sobotu a většinu nedělního dopoledne v obležení návštěvníků. Hodně určitě udělal náš mega Sketchnote o rozměru 3x2 metry a dvě soutěže, kterých se zúčastnila skoro stovka návštěvníků. Odprezentovali jsme i Apple kurzy a fotoexpedice Ilumio díky 4K kinu. V tom jsme srovnávali obraz z 30" 4K displeje Dell (zapůjčeného od CESNETu) a Apple iMacu 5K (zapůjčenému od iSetos). Studiovou techniku jsme měli od skvělých přátel z Fomei.


S ostatními vystavovateli jsme se shodli na tom, že počet návštěvníků a zejména jejich aktivita byla největší ze všech ročníků. Zároveň musím smeknout i před produkcí a organizací akce, která letos, aspoň pro nás, klapla bez nejmenších problémů.


Z pohledu Apple fandy

Bohužel jsem neměl moc prostor se věnovat iKonferenci, takže jediná osobnost, se kterou jsem měl možnost trochu víc komunikovat byl Mike Rohde. Sketchnoting sice není úplně můj šálek čaje, ale příjemně mě překvapilo, že Mike měl odpovědi na všechny mé otázky a dokonce i na všechny moje provokativní otázky. Nikomu nic nevnucoval, nebyl nijak militantní ve svých názorech a nabízel řešení. Přestože kreslím jak postižený, přiznám se, že jsem se nechal trochu strhnout.


Co se týče iFestivalu, kterého jsme se účastnily, tak ten mě nadchl. Hlavní pódium bylo v obležení a to, co jsem měl možnost vidět, bylo zajímavé a dobře odprezentované. Tomáš Tesař se stal překvapivě dobrým moderátorem, a to jsem ho vždy považoval spíš za introverta.


A kdybych měl vypíchnout několik produktů, které mě zaujaly, tak by to byla rozhodně kniha o Sketchnotingu od Jan Melvil Publishing, batoh od Leitze, kterému jsem neodolal, super prezentace robotů od Ingredi nebo hi-tech chirurgické pracoviště. Bylo toho samozřejmě mnohem víc, Easystore mi třeba nasadil minikamerku Narrative, jejíž výstup můžete vidět zde a já si pořád vnitřně hledám postoj k tomu, zda chci nebo nechci mít takto zdokumentovaný život :)



Těším se na příští rok

Když to shrnu, tak jsem z iCONu 2015 nadšený a těším se na příští rok. Ukázalo se, že všichni organizátoři i návštěvníci mají chuť se takto scházet, takže asi nejtěžší bude najít nové ústřední téma. Osobně bych se přimlouval o něco z multimédií, protože sebeorganizace už bylo celkem hodně, ale rád se nechám překvapit.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem zachraňoval Airu

Okradli stařenku! Viva Las Vegas