Aperture 3.4.2 opravuje zejména photo stream


Možná se mi to jen zdá, ale tým vývojářů kolem Aperture nemá teď nejlepší období. Upgradu záplatujících drobné či  méně drobné chyby je v poslední době hodně a seznamy opravených chyb jsou překvapivě dlouhé.

Ach ten Photo stream
Včera byla uvolněna verze 3.4.2 na jejímž příkladu si můžeme ukázat o čem mluvím. Když pominu to, že řadě uživatelů včera update nešel vůbec stáhnout, pořád je zde seznam oprav. Významná část z nich se dle očekávání týká integrace Photo streamu. Nechci být kousavý, ale člověk by skoro řekl, že tyto funkce se vyvíjejí za pochodu a v každé setinkové verzi se zase něco přidá. Poslední aktualizace opravuje či doplňuje 8 položek. 

A co dál? 
Apple přiznal, že verze 3.4.1 při instalaci omylem maže uživatelské klávesové zkratky a chyba je opravena. Škoda, že ztracené klávesové zkratky Vám vrátí jen Time Machine. Dále bylo opraveno několik chyb kolem přepínání zobrazování a importu, u kterých upřímně nechápu, jak mohli vůbec vzniknout. A další desítka drobných oprav. 

Má smysl čekat s aktualizacemi?
Když se podíváte v jak rychlém sledu se objevily verze 3.4, 3.4.1 a 3.4.2 vkrádá se otázka, zda by nebylo lepší při objevení se nové velké verze lepší trochu počkat, až se opraví chybky. Osobně to nedělám, ale rozuměl bych tomu. Zejména v profesionálním prostředí si některé lapsy člověk nemůže dovolit.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem zachraňoval Airu

Okradli stařenku! Viva Las Vegas