Proč nepůjdu stát 23. března frontu na nový iPad?



Ano, viděl jsem dnešní keynote, na které Apple představil nový iPad a rozhodl jsem se, že rozhodně nebudu mezi těmi, co budou stát frontu na první kusy. Mám Apple rád, iPad každodenně používám a stejně to neudělám. Mám k tomu celou řadu důvodů. Možná by některý z Vás mohl ovlivnit i Vaše rozhodnutí, takže jsem se rozhodl je krátce sepsat:

  1. S novým vyšším rozlišením přichází zase o něco větší riziko, že skoro přestanu používat Mac Book Pro, který mě stál opravdu hodně peněz a to naštve. Už teď na něm raději vyřizuji emaily, brouzdám weby, čtu knihy, píšu poznámky, pracuji s kalendářem a organizuji svůj čas. Když se k tomu přidá ještě pohodlnější editace dokumentů, tak desktop zase ztratí kus své nenahraditelnosti. Copak se vážně chci dožít post-PC éry?
  2. Kombinace s novou Apple TV neznamená jen to, že bude ještě větší radost čučet na filmy na telce a člověk ztratí úplný kontakt s úžasnými českými televizními kanály. V mém případě podpora formátu 1080 znamená to, že prezentování z iPadu, bezdrátově, v plném rozlišení, se svobodou pohybu, snadným ovládáním, výdrží celý den bez napájení bude zábavnější a budu pracovat víc než doteď. A to nemluvím o tom, že se už člověk vůbec nevyspí v letadle.
  3. Prezentování fotografií klientům na IPS displeji s rozlišením 3MPix může reálně způsobit, že budu mít ještě víc zakázek než teď a z té práce se prostě zblázním.
  4. Mít zařízení s podporou LTE je v ČR o duševní zdraví. V zemi, kde je 3G na řadě míst pořád hudbou budoucnosti, čárky člověk hledá jak borůvky a FUP není jen sprosté slovo z historie, může LTE zařízení je k pláči. Nebo jsou k pláči operátoři?
  5. Naštěstí bez opravdu rychlého internetu (LTE je v ČR vážně utopie) se může snadno stát, že ani 64GB nebude uživateli s mými potřebami stačit. Frustrace z toho, že přesun na iCloud by v rozumné zemi dával velký smysl a uvolnil by spoustu místa v iPadu by mě navíc dost štvalo.
  6. Nový procesor a grafický koprocesor s vyšším výkonem neznamená jen, že moji Fieldrunners budou ještě rychlejší než na iPadu2. Znamená to třeba, že půjde opravdu luxusně stříhat video v iMovies pro iOS a já se zase pořádně nenaučím ten nový Final Cut.
  7. Nové iPhoto pro iOS sice není Aperture, přesto se mi špatně bude žít s pocitem, že tu 17“ cihlu supluje na cestách zařízením s váhou ani ne 700g.
  8. A to nemluvím o drobnostech, které člověka zbytečně zmlsají. Ať už je to BT 4.0, další slušná kamera, lepší baterka apod.
No a upřímně mám ještě jeden drobný důvod. 23.3.2012 budu uprostřed divočiny v Namíbii a do nejbližšího AppleStoru to budu mít sakra daleko. Takže se nedá nic dělat a na tento tablet budu muset vydržet čekat až do dubna. Věřili byste tomu?   

Komentáře

  1. Anonymní7:22 dop.

    Také jsem si našel tisíc a jeden důvod, proč si ho koupit až v druhé vlně. Hlavním je lenost někde stát a fakt, že dvojka do dubna vydrží :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní1:45 odp.

    Mám z toho textu dojem, že to není o iPadu, ale spíše o vás :) Bát se toho že se nevyspíte v letadle nebo že budete mít více zakázek, to je jen o sebeovládání :) Chcete se vyspat v letadle? Odložte iPad a spěte :) Více zakázek? Zjednodušte své postupy práce nebo si najměte někoho, kdo udělá nezáživnou práci za vás (papírování atd. - asistent/ka).

    S tím MBP bych to neviděl nijak černě. Stál sice hodně, ale také není problém se ho zbavit (ač mi zbavování se jakkoli letitých Apple produktů nedává smysl) a to jistě za dobré peníze, protože Apple produkty neztrácí tak rychle na ceně a dlouho si drží svou hodnotu.

    OdpovědětVymazat
  3. Abych se aspoň podepsal... :)

    Petr

    (předchozí příspěvek jest můj)

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní5:11 odp.

    pocitam ze Petr asi uplne nepochopil smysl clanku nicmene sem se u nej moc pobavil:)
    Lukas

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní10:03 dop.

    Je evidentní že Petr neví nic o nadsázce. Tento článek mě osobně pobavil a dokazuje ,že pan Březina je skvělí autor. Ovšem pan Petr to je jiná. U něj mě pobavila jeho naprostá tupost.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem zachraňoval Airu

Okradli stařenku! Viva Las Vegas