Přechod z VMFusion na Parallels Desktop

VM Fusion jsem používal několik let a mohu říct, že jako virtualizační nástroj pro Mac OS X mi celkem vyhovoval. Je pravdou, že jsem ve virtualizaci pouštěl Windows XP a to jen sporadicky a nikdy jsem nezkoušel divočiny typu moderních her apod. Nicméně bych rád zdůraznil, že cílem tohoto návodu není říct, že Parallels jsou jediné správné řešení.

Pokud se z jakéhokoli důvodu rozhodnete přejít z VMFusion 4 na Parallels 7, tak to je mnohem snazší, než by se člověk mohl bát. Takže startovací situace pro mne byla taková, že jsem měl nainstalované Windows XP ve virtuálním stroji a chtěl jej co nejjednodušeji přenést. Jak na to?

  1. Zkontrolujte si ve VM Fusion, že nemáte udělaný nějaký Snapshot a pokud ano, tak jej smažte.





  2. Ve virtuálním stroji odinstalujte VMWare Tools, které by mohli po přenosu dělat problém.





  3. Nainstalujte Parallels Desktop. V mém případě šlo o verzi 7.0.




  4. Při zakládání nového virtuálního stroje zvolte možnost „Add Existing Virtual Machine“. Pak už jen stačí ukázat na soubor s virtuálním strojem.


  5. Parallels oznámí, že je třeba zkonvertovat virtuální stroj a na disku musí být dostatek místa, aby migrační asistent mohl vytvořit kopii a pracovat na ni.


  6. Pak už jen stačí nastartovat virtuální stroj, doinstalovat, nechat doaktualizovat a původní virtuální stroj obsahující všechny aplikace, data apod běží pod novým virtualizačním nástrojem.




Komentáře

  1. Zdravím Vás Honzo, mohl byste trochu nastínit co vám Parallels nabídl lepšího oproti VMFusion? Díky

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem zachraňoval Airu

Okradli stařenku! Viva Las Vegas