Universální voják - nedůstojné rekviem

Miluji akční filmy, a v tomto žánru rozhodně patřím mezi nenáročné diváky. Často mi udělá radost i zcela bezduchá Béčková akce, která postrádá jakoukoli myšlenku (natoš hlubší), ale má spád, dobré efekty nebo třeba jen vtipné dialogy. Nemám nic proti druhým, třetím a klidně i desátým iteracím filmů. Dokonce ani když stále opakují stejné schéma. Líbil se mi Rocky, líbil se mi Rambo i Terminátor, prostě dobře udělaná akce je moje slabůstka.




Proto, když jsem zjistil že je nový (závěrečný) díl Universálního vojáka - Universal Soldier: Regeneration, hned jsem začal pátrat po Internetu. Bohužel, už jsem jej našel a viděl. Ano, tak jak se mi první i druhý díl líbily, poslední pokus o oživení universálních vojáků dopadl zcela tragicky. Na stupnici od jedné do pěti bodů by ode mne dostal minus šest bodu a to ne náhodou:

1) Příběh se nedá nazvat ani příběhem. Je absolutně prvoplánový, nepřináší ani napětí, ani zvrat, ani cokoli nového do dějové linie. Navíc trpí řadou nelogičností a nesmyslného pseudopatosu.

2) Van Damme nikdy nebyl mým oblíbencem, ale ta zcela ubohá, oteklá troska, co se představila v tomto díle nepůsobí snad už ani tragikomicky. Odpouštím tímto posledního Rockyho panu herci Stalonovi, protože proti Van Dammovu výkonu si zaslouží jednoznačně Oskara. Ten člověk už má problémy popoběhnout, jak si může proboha dovolit točit akční film. Na svou slávu může opravdu jen vzpomínat.

3) Ani Dolph Lungren už neměl před kameru vstupovat. Přiznávám, je v lepší kondici než Van Damme, ale v tomto případě jde o jednookého, který se stal mezi slepci králem. Nikdy nebyl velkým hercem a dnes postrádá to jediné, čím uměl zaujmout - osobní šarm. Zbyla jen nevzhledná hora masa :(

4) Produkce filmu pod ruskou taktovkou dostala neuvěřitelně na frak. Nesmyslné míchání zbraní a techniky, zničená cementárna vydávaná za Černobyl, nevhodné rekvizity a podceněné kostýmy. To všechno jsou jen detaily. Ani low-cost videa na YouTube nepůsobí tak nevěrohodně.

5) Efekty jsou provedené zcela amatérsky. Výbuchy počínaje, přes průstřely, souboje, až po zcela nesmyslnou grafiku na monitorech počítačů a radarů. Tohle by neprošlo ani před 10 lety, natož dnes.

6) Celý film absolutně postrádá akci. Je rozvleklý, místy nudný a hlavně nijak negraduje. Asi tak od 30 sekundy víte co bude následovat. Jediné čím vás pak film překvapí je to, že to vypadá hůř, než jste si vůbec dokázali představit. Navíc souboje jsou neuvěřitelně špatně provedené, že působí strnule.

Pokud to shrnu: Možná byla moje očekávání nepřiměřená, ale pokud máte akční žánr jen trochu rádi a nechcete si ho zhnusit, ušetřete si toto utrpení. Vážně to za to nestojí :(

Komentáře

  1. No musím říct, že se mi film celkem líbil :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní12:14 dop.

    I want not agree on it. I assume nice post. Specially the appellation attracted me to be familiar with the sound story.

    OdpovědětVymazat
  3. mě se teda nelíbil ani prvni ani druhý díl ale Van Damme je supr ve film JCVD - smyšlený život Van Damma-doporučuju. jinak tvoje recenze by se určitě zamlouvala hochum na csfd.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní10:11 odp.

    Genial brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you seeking your information.

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní5:39 dop.

    Opulently I acquiesce in but I about the collection should prepare more info then it has.

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní3:47 odp.

    Brim over I agree but I about the list inform should prepare more info then it has.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem zachraňoval Airu

Okradli stařenku! Viva Las Vegas