Z Prahy až na konec světa




Všechno začalo na letišti v Praze, kde jsme nasedli do letadla a urazili několik tisíc mil, abychom se dostali na Miami. Pak jsme se vydali autem do Orlanda, abychom se o týden později vydali zpět skrz močály až na nejjižnější cíp pevninského USA. Ano, mluvím o „úžasném“ Key West. Možná jste stejně jako já viděli detektivní seriál Vražedné pobřeží s Nickem Slotrem, Sylvií a Spiderem. Pokud si pamatujete nádherný, luxusní, sluncem zalitý Key Marrian, na kterém se fiktivně seriál odehrával, tak přesně nic z tohoto jsme na Key West nenašli. Po prakticky sto mílích jízdy po mostech a malých ostrůvcích většinou velice špinavých a zapáchajících hnilobou jsme dojeli do malého, zapadlého, ne příliš vzhledného městečka.

Na Key West je vše nejlepší, nejstarší, bylo první na ostrově apod. nicméně pouze v letácích. V praxi jsou to většinou špinavé pláže, podezřele vypadající půjčovny a oprýskané lodě. Možná jsem nespravedlivý, ale počasí je zatím nic moc, město je opravdu neuvěřitelná díra a korunu tomu dal číšník v T.G.I. Friday’s. Když zjistil, že jsme z Prahy, prohlásil, že je to prostě úžasné místo, že tam v létě byl. Inu, my jsme cestovali přes půl světa, abychom našli neuvěřitelnou dírů uprostřed ničeho. On to zkusil druhým směrem a moc se mu to líbilo.

Buďme pyšnými Čechy, máme minimálně Prahu!

PS: Nevzdáváme se. Zítra půjdeme hledat skrytou krásu Key West.

Komentáře

  1. Anonymní9:20 dop.

    ten cisnik, vam pravdu holou objevil, i kdybych ty prachy mel, zustal bych doma a zklamani byl usetren...jo, bydlim v Ceskem raji....mimochodem, priste si to tady na kolech projezdete a nazev tak osobne prozkoumejte...:_)))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem zachraňoval Airu

Okradli stařenku! Viva Las Vegas