Dokážeme ještě rozumět Applu?



Dnes proběhla v Praze tisková konference Applu oficiálně v ČR představující Intel Mac. Ráno jsem si vzal svou slavnostní Apple košili, vyrazil do prace o 2 hodinky dřív, aby mi nic neuteklo a měl jsem čas. Tiskové konference pořádáné CDS sice nedosahují kvalit toho co delá Apple v USA, přesto jsem měl první 2/3 tiskovky opravdu radost z toho jak to probíhalo. Dobrá organizace byť na poslední chvíli, nezvykle hodně novinářů (nová PR agentura) a přijatelně nudná prezentace. Všechno se zvrtlo v okamžiku kdy došlo na dotazy novinářů. Při palbě otazek IT novinářů jsem si z ničeho nic uvědomil, že naše (apple orientovaných jedinců) názory a ochota naslouchat argumentům Applu jsou tak nějak z jiné reality.

Přiznejme si to, Intel Mac je neuvěřitelná past pro uživatele. Na aplikace pro OS 9 můžete zapomenout, aplikace pro PowerPC běží pomalu a nestabilně a UniversalCode ještě neexistuje v praxi.

A co si o tom myslím?
Managemant Applu evidetně zahodil prodeje počítačů v nejbližších cca 12 měsících ve jménu pokroku a jen to tak nějak zapomněl uživatelům sdělit. Apple bude dál žít z iPodů, ale budou skalní Mekaři ochotni "skousnout tuto další ponožku"?

Komentáře

  1. Anonymní12:19 dop.

    Mam tomu rozumet tak, ze je Apple uplne ztracena firma? Nemam si misto iMac G3 koupit iMac Intel? V praci mam Dell s XP a na nem aplikace od EskoGraphic...dve nenapadne aplikace (neco jako Quark 3) na delani montazi tiskovych archu. Dell s XP neustale zamrza, vytvorene slozky nejdou smazat a podobne problemy me stale nuti premyslet o tom, zda je XP opravdu lepsi nez MACOSX. Vsichni to rikaji. Kazdy mi rika jak je PC k nezaplaceni. Tak nevim.
    Na sve stare G3 jsem zasahoval do systemu 3x a to kdyz jsem preinstalovaval system. V praci musim byt nejen dtpak, ale i napul IT a to me desi.
    Opravdu je Apple ztracen?

    OdpovědětVymazat
  2. Určite jsem nechtěl říci, že je Apple ztracená firma. Spíš je to jina firma než před 5ti či deseti roky. Vzajemne se priblizovani Windows a Mac OS sveta je zrejme a to jak po hardwarové, tak i po uživatelské stránce. Když si koupíte Intel Mac, veřžím tomu, že za rok na něm můžete spustit stejně dobře Mac OS X, Windows, Linux či jiný OS. Vždyť je to jen hardware, byť krásně zabalený.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak jsem zachraňoval Airu

Okradli stařenku! Viva Las Vegas