Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z leden, 2017

První pocity z nového Macbooku Pro 2016 CTO

Obrázek
Jak jistě víte, tak zamrzlo peklo, hnuly se ledy v Číně a po mnoha měsících čekání jsem se dočkal nového Macbooku Pro 2016. Nechal jsem si postavit variantu na míru (CTO), takže jsem se těšil jak malý Jarda. Mám jej pět dní a rád bych se podělil o první pocity.

Co vědi na Havaji o České republice?

Obrázek
Když cestuji, zajímá mě, co místní vědi o nás. Za poslední 2 týdny jsem vzal na Havaji asi desítku místních stopařů, většinou mladých, a mluvil s cca třemi desítkami místních. Obecně mohu konstatovat, že situace na Havaji je podobná, jako jinde na venkově v USA. Většina z místních zamrzla u pojmu Czechoslovakia, což tuší, že je země a Czech republik nedokáží ani napsat (spelling). Taky proč by měli. Většina z nich cestuje vyjímečně a maximálně na sousední ostrov. Cesta na pevninu "mainland" je pro místní něco jako pro nás cesta na Havaj - tedy svátek.

Jak si levně užít Havaj?

Obrázek
Havajské ostrovy jsou z pohledu středoevropana v zásadě tropický ráj na druhé straně zeměkoule. Z toho logicky vyplývá, že náklady na dovolenou na Havaji budou vyšší než v Hurgádě či Bibione. Tak to je! Pokud to někoho překvapuje, nemá smysl aby dál četl a doporučuji se vrátit ke čtení letáků z Lidlu. Na druhou stranu, o Havaji se často hovoří jako o extrémně drahé destinaci, což nemusí být úplně pravda. Vše je o dobré přípravě a načasování. Jak vybrat termín pro cestu na Havaj?

CES2017: Jak by mohlo vypadat Czech demo na CES 2018

Obrázek
CES 2017 končí, šlo o 50. ročník, který se do dějin zapíše nejen tímto kulatým výročím, ale i faktem, že zde poprvé byla oficiální česká sekce v Eureka parku. CzechInvest v rámci programu CzechDemo podpořil vybrané start-upy (   Oscar Tech ,  Six Guys Labs ,  XTND  a  PIXBUF   ) a pomohl jim dostat se na největší veletrh spotřební elektroniky. Škarohlíd by mohl říct, že účast pouze 4 projektů v nevzhledných, nejednotných stáncích ve sklepě u záchodů s nejasnými pravidly výběru a řadou zmatků nebyla příliš důstojná, ale pochopme, že nejsme tak vyspělá země jako Francie, Holansko, Kanada, Izrael nebo třeba Ukrajina. Rozumějme si dobře. Nechci kritizovat letošní počin CzechInvestu, naopak jsem rád, že se Česká republika odhodlala něco takového zkusit! Když se něco dělá poprvé, málo kdy je to dokonalé. Navrhuji se s z letošního ročníku poučit a navrhnu scénář pro ročník 2018. Pojďte se zasnít se mnou.

CES2017: Trendy, novinky a překvapení

Obrázek
CES je největší veletrh spotřební elektroniky na světě. Letos slaví 50. ročník a jak je zvykem, probíhá na začátku ledna v Las Vegas. Mám možnost zde být již po desáté, takže mohu celkem dobře porovnat, jak se vyvíjí jak veletrh, tak i spotřební elektronika jako taková. Pokusil jsem se shrnout své postřehy a pocity po 3 dnech na veletrhu.

CES 2017: Největším problémem spotřební elektroniky je dnes její uživatel

Obrázek
Na veletrh CES 2017 do Las Vegas jezdím již deset let. Protože jde o největší prezentaci spotřební elektroniky na světě, je to ideální příležitost sledovat trendy, posun technologií a také změny v uvažování celého průmyslu.

Jak se mění CES a spotřební elektronika vůbec?

Obrázek
Na CES do Las Vegas jezdím už přes deset let. Jde o největší veletrh spotřební elektroniky na světě, který letos slaví 50. ročník. Za tu dobu se změnil veletrh a hlavně se změnil svět a smysl spotřební elektroniky. Dovolím si takové zamyšlení z pohledu posledních 10 let.